Samostan i župa sv. Franje Imotski

Switch to desktop

Proslava sv. Franje Asiškog

Sv.Franjo10U utorak 4. listopada u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe i samostana.
Jutarnje mise su se slavile u 7:00 i 9:00 sati. Središnje slavlje počelo je u 10:30 procesijom u kojoj su sudjelovala djeca iz osnovnih škola te članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame, a koju je animrao fra Kristian Stipanović uz sviranje Gradske glazbe Imotski.
Nakon procesije u crkvi sv. Franje slavljena je sveta misa koju je predvodio fra Dario Galić, župni vikar Drinovaca, uz koncelebraciju gvardijana fra Zorana Kutleše i svećenika iz samostanskog okružja. Pjevanje na misi animirao je župni zbor Imotskoga.

U prigodnoj propovijedi fra Dario je naglasio da živimo u vremenu obilježenu strahom i da nama malenima sv. Franjo pokazuje kako se osloboditi straha i živjeti radosno uz življenu vjeru. I da sve možemo pobijediti vjerom, nadom i ljubavlju po kojima se vjernik predaje Bogu u ruke. Na kraju misnog slavlja prisutne je vjernike pozdravio gvardijan fra Zoran, zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli proslavi. Svima je čestitao svetkovinu sv. Franje, osobito članovima franjevačke obitelji. Također je čestitao djelatnicima i učenicima osnovne škole „Josip Vergilij Perić“ koji su proslavili dan škole.
Preko večernje mise u 18:00 sati, koju je predvodio fra Ivo Rastočić uz koncelebraciju gvardijana fra Zorana, imotski Framaši su imali obred primanja u Framu te su obnovili svoja obećanja.
Svetkovini je prethodila devetnica u kojoj su misna slavlja prvih šest dana predvodili fratri iz samostana, a zadnja tri dana fra Dario Galić, koji je ujedno predvodio i trodnevnu duhovnu obnovu za Franjevački svjetovni red imotskoga samostanskog okružja. Na uočnicu sv. Franje nakon večernje mise Gvardijan sa braćom franjevcima predvodio je obred Preminuća sv. Franje.

FOTOGALERIJA

 

Samostan i župa sv. Franje - Imotski

Top Desktop version

Facebook