Samostan i župa sv. Franje Imotski

Switch to desktop

Početak školske godine

Početak školske godine 2012.U župi sv. Franje u Imotskom običaj je da školska godina za osnovnu i srednje škole započne euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga. Tako je i ova školska godina započela misnim slavljima u crkvi sv. Franje u ponedjeljak 3. rujna. U 8.00 sati slavljena je sv. misa za profesore i učenike srednjih škola. Misu je predvodio fra Jakov Udovičić, župni vikar Vinjana i vjeroučitelj u imotskoj Gimnaziji, uz koncelebraciju fra Ivana Režića, studenta franjevačke duhovnosti u Rimu.
Na početku slavlja prisutne profesore i učenike pozdravio je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović te zaželio svima uspješnu novu školsku godinu.

 

Fra Jakov je u prigodnoj propovijedi potaknuo mlade da budu Bogu zahvalni za sve darove koje imaju te ih, pod vodstvom Isusa Krista, dobro iskoriste u novom školskom razdoblju.
U 9.00 sati bilo je euharistijsko slavlje za nastavnike, učitelje i učenike osnove škole. Na početku je sve prisutne pozdravio imotski gvardijan fra Kristian. Zaželio je djeci da poput Isusa i uz njegovu pomoć rastu u dobi, mudrosti i milosti pred Bogom i ljudima.
Euharistiju je predvodio fra Zoran Kutleša, župni i samostanski vikar Imotskoga te vjeroučitelj u osnovnoj školi, uz koncelebraciju fra Denisa Šimunovića, župnika Vinjana i vjeroučitelja u osnovnoj školi. Fra Zoran je u propovijedi rekao djeci da na početku nove školske godine zazivaju Božju pomoć. Godina će zbilja biti uspješna ako prihvate Božje poticaje na odgovorno ponašanje i marljiv rad.

 

 

Početak školske godine 2012. Početak školske godine 2012. Početak školske godine 2012.

Imotski pocetak skole2012. 02 Početak školske godine 2012. Početak školske godine 2012.

 Početak školske godine 2012. Početak školske godine 2012. Početak školske godine 2012.

Početak školske godine 2012. Početak školske godine 2012.

Samostan i župa sv. Franje - Imotski

Top Desktop version

Facebook